BPO AUDIT TAX

Hírek

nav ellenőrzés

NAV ellenőrzések 2021-ben

| Szerző: Killik László
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden évben nyilvánosságra hozza az adott évi ellenőrzési terveket. Alábbi bejegyzésünkben számba vettük, hogy mely vállalkozások és tevékenységek kerültek idén célkeresztbe.
Bővebben

A NAV továbbra is kockázatalapon jelöl ki ellenőrzésre vállalkozásokat, amire az egyre szélesebb körű adatvagyonát használja.
Az adókijátszásra specializálódott társaságok kiszűrése változatlanul kiemelt szempont.

Kiemelt figyelmet kapnak 2021-ben a következő tevékenységek:
• építőipar,
• számítástechnikai termékek kereskedelme,
• gépjármű és gépjárműalkatrész kereskedelme,
• zöldség- és gyümölcskereskedelem,
• adózatlan jövedéki termékek kereskedelme.

Ezen kívül a NAV-célkeresztben maradnak a 2021-es jogszabályváltozások miatt az e-kereskedelmet folytató vállalkozások.

Az adókedvezmények igénybevételét 2021-ben is vizsgálni fogja a NAV.

Folytatódik a nemzetközi információcserében érkezett adatok alapján a határon átnyúló ügyletek ellenőrzése. Ez praktikusan a közösségen belüli tranzakciók bevallási kötelezettségeinek a vizsgálatát jelenti.

Folytatódik idén a katát választó adózók és partnereik vizsgálata a bujtatott foglalkoztatás kiszűrésének az érdekében. A 2021-ben szigorított adminisztrációs kötelezettségek teljesítésének ellenőrzésére is számíthatnak az adózók.
Támogató eljárás keretében várható megkeresés, ha a foglalkoztatotti bejelentések és a járulékbevallások között (T1041-08-as bevallás) eltérést tapasztal az adóhatóság.

A nemzetközi információcsere-adatok szerint Magyarországon adófizetésre kötelezettek is számíthatnak adóhatósági érdeklődésre. A hibák és hiányosságok feltárására, önkéntes javítására, önellenőrzés benyújtására szankciómentesen.

Ha szeretné fejleszteni vállalkozása adózási, könyvelési területét és szeretne időben felkészülni egy adóhatósági vizsgálatra, akkor forduljon támogatásért a BPO csapatához.

 
Ezt mondták rólunk

Régóta tartó munkakapcsolat, folyamatosan naprakész felkészültség, ha kell napi szintű, azonnali tanácsadás, korrektség, kiszámíthatóság……… még soha nem csalódtunk!

Bővebben


Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!