BPO AUDIT TAX

Transzferár nyilvántartás készítés

Legyen szó egy magyarországi cégcsoportról vagy egy nemzetközi csoport magyarországi leányvállalatáról, az egymás között alkalmazott elszámoló árak napjaink egyik legnagyobb adókockázatát jelentő kérdései közé tartoznak. A cégcsoporton belül alkalmazott árak elemzéséhez a tanácsadónak bizalmas üzleti információkat kell kérnie annak érdekében, hogy a dokumentáció biztonságot nyújtson egy adóhatóság ellenőrzése során.

Ügyfeleink gyakran valamely német, angol, amerikai vagy francia tulajdonú cég magyarországi leányvállalatai. Ezen ügyfeleink általában kisebb cégcsoportok, melyek tulajdonosai olyan magánszemélyek, akik gyakran az anyavállalat, a cégcsoport vezetésében is aktívan részt vesznek. Az ügyletek tekintetében a kapcsolt felek közötti

  • áruk, anyagok értékesítése/vásárlása,
  • menedzsmentszolgáltatások,
  • hitel-/kölcsönügyletek,
  • gépek/berendezések adásvétele

szerepel a legnagyobb gyakorisággal. Más struktúrákban a magyarországi leányvállalat kizárólag értékesítési szerepet tölt be, mely esetben a fenntartási költségeket a cégcsoport egyik tagja finanszírozza.


Tagjai vagyunk az MGI Transzferár csoportjának, melynek keretében lehetőségünk van egy-egy ügylet több ország adózását érintő megközelítésére, nemzetközi cégcsoport szintű transzferár nyilvántartások készítésére.

Az alkalmazott elszámoló árak elemzése során törekszünk a legbiztonságosabb megoldásokat választani az ügyfeleink részére. A dokumentáció elkészítése során szerzett tapasztalatainkról jelentést készítünk, melyben felhívjuk a figyelmet az esetleges adókockázatokra.

Szolgáltatásunk részét képezi, hogy az általunk készített dokumentáció esetleges adóellenőrzése során aktívan részt veszünk abban. Az elmúlt évek adóellenőrzésein szerzett tapasztalatunkra, valamint kiugróan magas értékre kötött szakmai felelősségbiztosításunkra támaszkodva bátran vállalunk garanciát az általunk készített dokumentációkra.

Kérje ajánlatunkat