BPO AUDIT TAX

Nemzetközi és lokális transzferár nyilvántartás készítés

Legyen szó egy magyarországi cégcsoportról vagy egy nemzetközi csoport magyarországi leányvállalatáról, az egymás között alkalmazott elszámoló árak napjaink egyik legnagyobb adókockázatát jelentő kérdései közé tartoznak. Amennyiben ugyanis az Adóhatóság megállapítja, hogy ezekben az ügyleteiben nem piaci árat alkalmazott, akkor adóhiányra, mulasztási bírságra és egyéb következményekre számíthat.

Éppen ezért a BPO nemzetközi és lokális transzferár szolgáltatásain belül preventív módon vizsgálja meg a cégcsoport árképzési stratégiáját, hogy feltárja, és hogy a legjobb megoldásokat találja meg cégek transzferár kockázataira.transzferár dokumentáció, nyilvántartás készítés

Transzferár dokumentációval kapcsolatos szolgáltatásaink

A szolgáltatás keretében vállaljuk a társaság nemzetközi, lokális transzferár-nyilvántartásának felülvizsgálatát vagy elkészítését összhangban az irányadó nemzetközi irányelvekkel és követelményekkel (OECD-irányelvek, EU TPD, BEPS, EU rendeletek) akár több magyar vagy külföldi leányvállalat részére együttesen is.

•  transzferár nyilvántartások, dokumentációk (Master, Lokális, CbC riport) elkészítése
•  transzferár dokumentációk áttekintése, felülvizsgálata
•  transzferár dokumentációk aktualizálása, frissítése
•  transzferár nyilvántartás minták készítése
•  transzferár dokumentációkhoz kapcsolódó tanácsadás

 

Minőség: teljes körű nemzetközi és lokális transzferár dokumentáció + adókockázati jelentés

Tapasztalt szakértői csapatunk évek óta leggyakrabban valamely német, angol, amerikai vagy francia tulajdonú cég magyarországi leányvállalatainak nyújt transzferár szolgáltatást.

Az alkalmazott elszámoló árak elemzése során törekszünk a legbiztonságosabb megoldásokat választani az ügyfeleink részére. A dokumentáció elkészítése során szerzett tapasztalatainkról jelentést készítünk, melyben felhívjuk a figyelmet az esetleges adókockázatokra.

 

Nemzetközi háttér és tapasztalat: MGI Transfer Pricing Group tagok vagyunk
nemzetközi transfer pricing group tag
nemzetközi transzferár dokumentáció, nyilvántartás készítésTagjai vagyunk az MGI Transzferár csoportjának, melynek keretében lehetőségünk van egy-egy ügylet több ország adózását érintő megközelítésére, nemzetközi cégcsoport szintű transzferár nyilvántartások készítésére.

Ebből származó legnagyobb előnyünk ügyfeleink számára, a nemzetközi hálózatunk szoros együttműködése, amelynek köszönhetően akár transzferárakat érintő tanácsadói feladatokat és/vagy a jogszabályi megfelelést is biztosítani tudjuk a több országban is jelenlévő és működő cégcsoportoknak.

A több mint 80 országban működő MGI Worldwide társirodákkal szoros együttműködésben veszünk részt a nemzetközi szintű transzferár anyagokkal kapcsolatos egyeztetésekben, koordinálásban, valamint a szükséges ellenőrzések elvégzésében, annak érdekében, hogy a csoportszintű dokumentációk is megfeleljenek a hazai szabályozásnak.

 

Megbízhatóság: Felelősségbiztosítás és adóhatóság előtti képviselet


Szolgáltatásunk részét képezi, hogy az általunk készített dokumentáció esetleges adóellenőrzése során aktívan részt veszünk abban.

Az elmúlt évek adóellenőrzésein szerzett tapasztalatunkra, valamint kiugróan magas értékre kötött szakmai felelősségbiztosításunkra támaszkodva bátran vállalunk garanciát az általunk készített dokumentációkra.

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!