BPO AUDIT TAX

Blog

Gyakornokok a BPO Audit Tax-nál: Dávid

Gyakornokok a BPO Audit Tax-nál: Dávid

| Szerző: Fakó Dorottya
A BPO Audit Tax-nál büszkék vagyunk arra, hogy egyre több olyan kollégával dolgozhatunk együtt, akik már gyakornokként nálunk szereztek betekintést a szakma fortélyaiba - közülük mutatunk be most egy ambiciózus fiatalembert, aki azóta már senior könyvelőként erősíti a BPO szakmai csapatát.
Bővebben

Gyakornokok a BPO Audit Tax-nál: Dávid

A BPO Audit Tax-nál büszkék vagyunk arra, hogy egyre több olyan kollégával dolgozhatunk együtt, akik már gyakornokként nálunk szereztek betekintést a szakma fortélyaiba - közülük mutatunk be most egy ambiciózus fiatalembert.

Dávid 2014 szeptemberében kezdett könyvelő gyakornokként nálunk, idén pedig már friss pályakezdőként, könyvviteli munkatársként erősíti a BPO csapatát. Gyakornokként szerzett tapasztalatairól, szakmai és személyes terveiről kérdeztük.

                               

A BGF-PSZK gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatójaként Dávidnak az 5. félévben nagyon megtetszett a mérleg- és eredményelemzés tantárgy; ekkor érezte először, hogy vonzó lehet számára a könyvelői munka. Nagyon jól ment neki a számvitel is, csak attól tartott, hogy unalmasak lennének számára a könyvviteli feladatok. A vállalati pénzügyek tantárgyat is szerette, ami a legkevésbé népszerű tantárgyak egyike, mivel a diákok többsége nagyon nehéznek tartja. Több ötlete is volt, hogy milyen területen helyezkedjen el a főiskola után. Gyakornokként elsődleges célja a gyakorlatszerzés és a szakmai fejlődés megalapozása volt.

„A 2014-es BGF Állásbörzén kezdődött” – mesél Dávid BPO-s karrierjének kezdeteiről. 2014 tavaszán, mint a legtöbb előrelátó diák, Dávid is részt vett a főiskola által szervezett népszerű eseményen és regisztrált a BPO AUDIT TAX standjánál gyakornoki programunkra. Az online teszt kitöltésének jó eredménye után lehetőséget kapott arra, hogy személyesen is meggyőzze leendő mentorát, ügyfélkapcsolati igazgatónkat, Bögre Csillát, hogy birtokában van az a tudás, amellyel bekerülhet a BPO gyakornoki programjába. Szimpatikus volt Dávidnak, hogy a felvételi beszélgetés komolyan, mégis kellemes légkörben zajlott.

Már az első nap nagyon tetszett. Például, hogy már kaptam igazi számlákat azzal a feladattal, hogy könyveljem le. Ráadásul nagyon jó csapatba kerültem, tényleg mindenki segítőkész volt velem.” Nagyon tetszett neki, hogy a BPO gyakornoki programja valóban gyakorlatorientált, „beledobnak a mélyvízbe”, emellett a kollégák mindig türelmesen és készséggel válaszolnak minden kérdésre. A BPO kiemelten fontosnak tartja, hogy a program során a gyakorlati tudást és készségeket fejlessze, így nem csak betekinthetnek a könyvelőgyakornokok az iroda munkájába, hanem első kézből tapasztalhatják meg, hogy mit is jelent a könyvelői munka a mindennapokban.

Dávid szerint előnyt jelent, ha egy gyakornok érdeklődő, törekvő: „Ne csak elvégezze a megkapott munkát, hanem mindig kérdezzen. Itt szívesen segítenek.” Ezért már az első gyakornoki hónapja után eldöntötte, hogy szeretne velünk maradni a gyakorlati idő vége után is. „Egy gyakornoknak mindenképpen legyenek konkrét szakmai céljai, legyen ambiciózus, ne csak le akarja tudni a három hónapot. Emellett legyen szorgalmas és koncentráljon a feladataira, így kevesebbet fog hibázni.” : )

Legbonyolultabb feladata az volt, amikor egy cég számára készített Excel táblázatot áfabevalláshoz, ami részben angolul volt és többször is módosították, ami miatt több odafigyelést igényelt.

           

Szakmai céljai a gyakornoki idő után is bőven akadnak: számviteli mesterszakra jelentkezett, szeretné letenni a mérlegképes könyvelői vizsgát, valamint részt venni adótanácsadói képzésen a BPO dolgozói számára biztosított oktatási csomag keretén belül. Sok ismerőse dolgozik könyvvizsgáló területen, ezért ezen a területen is szívesen kipróbálná magát.

Könyvviteli munkatársként Dávid számára egy teljesen új életszakasz vette kezdetét: a friss diplomás, dolgozó fiatalok mindennapjaiba csöppent. Állandóságot és biztonságot jelent számára, hogy ugyanabban a csoportban folytathatta munkáját, ahol gyakornokként dolgozott. A gyakorlati idő és a sikeres államvizsga után úgy gondolja, hogy még felelősségtudatosabbnak kell lennie. Ezen felül kiemelte, mennyire fontos az ügyfélorientált szemlélet - ebben jó példát láthatott már gyakornok korában is: csoportvezetője mindig végtelen türelemmel fordult az ügyfelek felé.

Hobbija tízéves kora óta a kosárlabdázás, ez családjában már-már hagyomány: húga és apukája is kosarazott. Heti 5-8 edzésre járt egészen a gimnázium végéig; ma már kevesebb időt tölt edzésekkel, de a sport az élete része maradt, komolyan veszi hobbiként is: megyei bajnokságon indul csapattársaival. Szabadidejét szívesen tölti barátaival, szeret biciklizni és idei tervei között szerepel egy félmaraton lefutása, illetve a Balaton körbebiciklizése barátnőjével.

És hogy mit mondana Dávid, ha valaki a BPO Audit Tax-ról kérdezné? „A munka rendkívül érdekes, mert ennél a cégnél több feladatkört is elláthatsz. Fiatalos, szimpatikus kollégákkal dolgozhatok. És nem unalmas!” Amihez még hozzáfűzi: „És ezt értsd csupa nagybetűvel.”

További inspiráció céljából ITT olvashatod egy másik gyakornokunkról szóló blogbejegyzésünket.

Kövess minket Facebook oldalunkon is, hogy értesülj a legfrissebb gyakornoki vagy pályakezdő lehetőségekről a BPO-nál!
Ezt mondták rólunk

Náluk valóban azt érzem, kiemelt ügyfél vagyok. Kérdéseimmel, problémáimmal bármikor fordulhatok hozzájuk. A színház egyedi működését is figyelembe véve sok támogatást kaptam tőlük a munkámhoz, hasznos tippekkel és rendkívül jól megfogalmazott, kimunkált szakmai álláspontokkal segítik a munkámat.

Bővebben


Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!