BPO AUDIT TAX

Kreatív iparágak

Minél kreatívabb egy iparág, annál távolabb áll a vezetőitől a pénzügyi-számviteli szabályok kötöttsége.

Színházak
Napjainkban már jellemzően non-profit gazdasági társaság formájában működnek, de erre a működési formára többségük csak a közelmúltban tért át. Az átmenet nélkül végbement változás sok társaságot megviselt és kényetelenek olyan szakértőket segítségül hívni, akiknek költségvetési és non-profit területen is van gyakorlatuk.

Művészek
Legyen szó képzőművészetről vagy előadó-művészetről, tevékenységüket valamilyen forrásból finanszírozniuk kell. Az eladott alkotások vagy a fellépések után kapott tiszteletdíj után fizetendő adó sokszor meglepetést tud okozni, éppúgy, mint egy hazai vagy közvetlen európai uniós támogatással kapcsolatos elszámolás.

Film
A filmszakma az elmúlt években gyökeres átalakuláson ment keresztül. Az állami támogatások koncentrálódtak, így a társasági adóban megnyílt lehetőségeket kell a lehető leghatékonyabban kihasználniuk a társaságoknak.


A kreatív iparágakra jellemző működési specialitások ismerete nélkül nehéz lenne hasznos tanácsokat adni ügyfeleinknek. Kollégáink tapasztalatai, referenciái segítik a társaságokat a pénzügy-számvitel kötött világában eligazodni. 

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!