BPO AUDIT TAX

Hírek

végelszámolás

Az új egyszerűsített végelszámolás lépésről lépésre

| Szerző: Béres Renáta
2018. július 1-től a cég végelszámolását egyszerűsített módon is lefolytathatják a könyvvizsgálatra nem kötelezett cégek. Ennek feltétele, hogy a végelszámolás kezdő időpontjától számított 150 napon belül a végelszámolást be tudják fejezni.
Bővebben

Az egyszerűsített végelszámolás előnyei:

 • nem kell végelszámolót választani, a végelszámolói feladatokat a cég vezető tisztségviselője/tisztségviselői látják el
 • az eljárás megindítását nem kell a cégbírósághoz bejelenteni, sem közlemény közzétételét kezdeményezni a Cégközlönyben
 • az eljárás lefolytatásához nincs szükség ügyvéd közbenjárására


A folyamat lépései:

 1. lépés:

  Az egyszerűsített végelszámolás megindítását a ’T201T jelzésű nyomtatványon a NAV-nak kell bejelenteni.
   
 2. lépés:

  A bejelentésről az adóhatóság elektronikus úton értesíti a cégbíróságot, aki ez alapján közleményt tesz közzé a Cégközlönyben.
   
 3. lépés:

  Az egyszerűsített végelszámolás befejezését a cég a rendelkezésre álló határidőn belül szintén a ’T201T jelzésű nyomtatványon jelenti be.
   
 4. lépés:

  A befejezésről az adóhatóság elektronikus úton értesíti a cégbíróságot.

  Fontos megjegyezni, hogy a cég cégbíróság általi törlésére csak abban az esetben kerülhet sor, ha az adóhatóság – az eljárás befejezésének bejelentésétől számított 30 napon belül – elektronikus úton arról értesíti, hogy a cég törlésének adóigazgatási és társadalombiztosítási szempontból akadálya nincs.
   
 5. lépés:

  A befejezés bejelentésével egyidejűleg a társaság köteles elektronikus úton elküldeni a cégbíróság részére az elfogadott vagyonfelosztási javaslatot és határozatot.
   

adóanácsadó cég budapest hírek
Ezt mondták rólunk

Náluk valóban azt érzem, kiemelt ügyfél vagyok. Kérdéseimmel, problémáimmal bármikor fordulhatok hozzájuk. A színház egyedi működését is figyelembe véve sok támogatást kaptam tőlük a munkámhoz, hasznos tippekkel és rendkívül jól megfogalmazott, kimunkált szakmai álláspontokkal segítik a munkámat.

Bővebben


Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!