BPO AUDIT TAX

Hírek

cseh adóváltozások

Érinthetik a cseh adóváltozások a cégét?

| Szerző: MGI World
Érinthetik a cseh adóváltozások a cégét? A Cseh Köztársaság módosítja az adózási szempontból az országban illetőséggel nem rendelkező Kft-k ügyvezetőire vonatkozó adózási szabályait. Eddig az ügyvezetők úgy adóztak, mint az alkalmazottak, de az idén hatályba lépő változásoknak köszönhetően részvénytársaságok törvényes testületi tagjaiként kell adózniuk.
Bővebben

Érinthetik a cseh adóváltozások az cégét?

A Cseh Köztársaság módosítja az adózási szempontból az országban illetőséggel nem rendelkező Kft-k ügyvezetőire vonatkozó adózási szabályait.

Eddig az ügyvezetők úgy adóztak, mint az alkalmazottak, de az idén hatályba lépő változásoknak köszönhetően részvénytársaságok törvényes testületi tagjaiként kell adózniuk.

„Ez a változás a jövedelemnek a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény másik cikkébe történő átcsoportosítását eredményezi”, mondja Robert Koleňák, az MGI új, prágai tagvállalatának, az LTA Tax s.r.o.-nak az adótanácsadója.

Ez azt jelenti, hogy az ügyvezető cseh vállalattól kapott teljes bevétele adóköteles lesz a Cseh Köztársaságban és nem csak az a bevétele, amely a cseh joghatóság területén végzett tevékenységéből származik.

„A nem cseh rezidens adófizetők jövedelmét forrásadó fogja terhelni. A nominális adókulcs ugyanaz az adóelőleg és a forrásadó esetében is (15 százalék), de az adózás módjában bekövetkező változás hatással lesz a teljes adóteherre” – mondta legutóbb az adótanácsadó a változásokról.

Amennyiben további kérdése lenne, keresse Robert Koleňákot az MGI csehországi partnerét, vagy Killik Lászlót az MGI magyarországi partnerét.


Amennyiben ezt a cikket hasznosnak találta, akkor engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk szolgáltatásainkat:

Nemzetközi ügyletek

Adótanácsadás
Ezt mondták rólunk

Náluk valóban azt érzem, kiemelt ügyfél vagyok. Kérdéseimmel, problémáimmal bármikor fordulhatok hozzájuk. A színház egyedi működését is figyelembe véve sok támogatást kaptam tőlük a munkámhoz, hasznos tippekkel és rendkívül jól megfogalmazott, kimunkált szakmai álláspontokkal segítik a munkámat.

Bővebben


Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!