BPO AUDIT TAX

BPO fúziók és felvásárlások (M&A) szolgáltatások

Az elmúlt 15 évben számtalan M&A tranzakcióban vettünk részt vagy az eladói vagy a vevői oldalt támogatva az értékesítés előtti folyamatoktól az értékesítést támogatókon át egészen az értékesítést követőekkel.

A startup világ felpezsdülésének az eredményeképpen a korábban nagyvállalatok körében jellemző felvásárlások és egyesülések (M&A) a mikró és kisvállalati szektort is utolérték. A kisvállalati szektornak ugyanakkor van egy sajátos működési elve, ami a rugalmasságot, a gyors növekedési potenciált részesíti előnyben a transzparens, szabályozott működéssel szemben. Egy-egy nagybefektető megjelenése éppen ezért nagyon sok meglepetéssel jár, amely meglepetések, vagy már a tranzakció során egy átvilágításnál, vagy a felvásárlást követően jelentkeznek, amikor is az új tulajdonos az elvárásait megfogalmazza.

A sikeres tranzakció kulcsa

Tapasztalataink alapján akkor lesz mind az eladó, mind a vevő számára sikeres egy tranzakció, ha arra az érintett céget megfelelő időben felkészítik. Éppen ezért mi csak olyan cégek értékesítésében veszünk részt, amelyekben mi magunk is hiszünk, hogy megfelelnek ezen kritériumoknak. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy megismerjük a céget, a managementet több éves közös együttműködés, értékesítésre való felkészítés során.

M&A tranzakciókhoz köthetően igénybevett legjellemzőbb szolgáltatásaink

 fúziók és egyesülések cégeknek

Eladónak Könyvviteli szolgáltatások
Bér és munkaügyi szolgáltatások
Adótanácsadás
Könyvvizsgálat
Cégérték megállapítás
Vevőnek Tanácsadói szolgáltatások

 

m&a tranzakciók

Eladónak M&A marketplace
Adótanácsadás
Vevőnek Adó és pénzügyi átvilágítás
Adótanácsadás

 

startup cégek értékesítése

Eladónak Adótanácsadás
Adóhatóság előtti képviselet
Vevőnek Könyvvizsgálat
Átalakulások könyvvizsgálata
Transzferár tanácsadás
Könyvviteli szolgáltatások
Bér és munkaügyi szolgáltatások
Adótanácsadás
Adóhatóság előtti képviselet

 

Tranzakciók, amelyben részt vettünk

Ügyfelünk egy családi vállalkozás magyarországi leányvállalata. A magyarországi leányvállalat számára teljeskörű könyvviteli, valamint bér és munkaügyi szolgáltatást nyújtottunk több mint 10 éven keresztül. A felvásárláshoz kapcsolódó átvilágítás során a pénzügyi adatokat BPO szolgáltatta a magyarországi leányvállalattal kapcsolatban. Az ügylet teljes értéke meghaladta az 1,2 milliárd dollárt.

Ügyfelünk egy magyarországi startup vállalkozás. A kockázati tőkebefektető a BPO-t kértel fel a befektetést megelőzően a startup teljeskörű pénzügyi átvilágításra, amely alapján a befektetés mellett döntött. A befektetést követően a tulajdonosok a BPO-t választották a Társaság könyvvizsgálójává. A befektetést követő 4. évben ügyfelünket felvásárolta egy nemzetközi vállalat. A tranzakció során a tulajdonosokat adótanácsadói szolgáltatásunk segítette. Az ügylet értéke meghaladta az 5 milliárd forintot.

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!