BPO AUDIT TAX

Visszamenőleges és újra könyvelés

Az elmúlt években sok esetben előfordult, hogy azzal a kéréssel fordultak hozzánk cégek, hogy egy
adott időszak könyvelését ismételten dolgozzuk fel. A következő esetekben javasolt az újrakönyvelés:

Informatikai hiba
Szerencsére egyre ritkábban, de előfordul, hogy a könyvelő programból valamilyen hiba miatt az adatok elérhetetlenné váltak. A folyamatosság fenntartása érdekében ezeket az adatokat újra fel kell dolgozni.

Kinőtte a cég a rendszerét
Egy-egy gyorsan növekvő cég esetében előfordult, hogy azért kellett egy időszakot újrakönyvelni, mert a rendszer nem volt képes a növekedéshez szükséges múltbeli információkat megadni.

Adóellenőrzés közeleg és megbízhatatlan a könyvelés
Ha egy vezetőnek nem köszönnek vissza a könyvelésből azok a számok, amiket a működése során biztosan tud és a hibák mennyisége a könyvelésben olyan mértékű, vagy olyan típusú, ami kibogozhatatlan, sokszor megéri az egész évet inkább újrakönyvelni.

A könyvvizsgáló nem tud véleményt kiadni
Legtöbbször egy gyorsan növekvő cég életében fordulhat elő, hogy későn veszi észre a vezetés, hogy a megnövekedett volumeneket, vagy a tranzakciók összetettségét a könyvelő már nem tudta követni. Ennek viszont az lett a következménye, hogy a hiányos vagy rossz nyilvántartások miatt a könyvvizsgáló nem ad ki véleményt. Ügyfeleink sokszor BIG4-os könyvvizsgálat előtt kérnek fel minket a megfelelő pénzügyi/könyvviteli dokumentáció összeállítására.

Eladás előtt van a cég
Egy átvilágítás során megállapított hiányosságok miatt a vevő gyakran a "rendbetétel" költségeit érvényesíti a vételárban. Ezért megbízóink az eladási szándék előtt szeretnének olyan könyveléssel rendelkezni, ami ilyen kockázatokat nem tartalmaz.


 

Széleskörű tapasztalatainknak megfelelően képesek vagyunk az ügyféligények alapos felmérésére, hiszen a BPO-n belül rendelkezésre állnak az adóellenőrzési, könyvvizsgálati vagy az átvilágítással kapcsolatos tapasztalatok is. Így hasznos tanácsokkal tudjuk ellátni megbízóinkat arra vonatkozóan is, hogy mely dokumentációk pótlása, tisztázása vagy rendezése elengedhetetlen a kiválasztott cél elérésének az érdekében.
 

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!