BPO AUDIT TAX

Cégértékelés

Üzletrészek eladásában, apportba adásában vagy akár transzferárazási szempontok miatti cégértékének megállapításában nyújtunk szolgáltatásokat. Az általunk alkalmazott módszerek megfelelnek a nemzetközi értékelési eljárásoknak, a felhasználók számára kellő bizonyosságot nyújtanak a vizsgálat alá vont társaság értékének helyességéről.

Szeretné tudni, vajon mennyit érne a cége, ha eladná? Jó lenne felvásárolni egy konkurenst vagy beszállítót? Vajon mennyit érdemes érte fizetni? Szeretne befektetni másik üzletbe? Van egy befektetése túlértékelten a könyveiben?

Cégérték megállapítása esetén a piaci érték megállapítására törekszünk.

A piaci érték azt az árat jelenti, mely összegért egy vagyontárgyban való érdekeltség méltányosan, magánjogi szerződés keretében és az értékelés időpontjában várhatóan eladható, feltételezve a következőket:
- az eladó hajlandó az eladásra,
- az adásvételi tárgyalások lebonyolításához, figyelembe véve a vagyontárgy jellegét és a piaci helyzetet, ésszerű hosszúságú időtartam áll rendelkezésre,
- a tárgyalás időszakában az érték nem változik,
- a vagyontárgy szabadon kerül piacra, meghirdetése megfelelő nyilvánossággal történik,
- átlagostól eltérő, speciális vevői külön ajánlat figyelembevételére nem kerül sor.
Szakértőink az értékeléseket elemző eljárásokon keresztül végzik, a szakszerű és körültekintő szolgáltatás nyújtásában nagy segítségünkre vannak könyvvizsgálati és egyéb szakértői területeken szerzett tapasztalataink.

Kérje ajánlatunkat

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálhatja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Kérjük, olvassa el Süti Szabályzatunkat!