A NAV töltötte ki az adóbevallását? Akkor így ajánlhatja fel 1-1 %-át!

Nem kapott rendelkező nyilatkozatot az 1-1 % felajánlásáról a NAV-tól a személyi jövedelem bevalláshoz? Mutatjuk, mi a teendő:

Sokaknak problémát jelent, hogy a NAV által kiküldött SZJA bevalláshoz nem kaptak rendelkező nyilatkozat nyomtatványt az egy-egy százalék felajánlásához. Ennek hiányában pedig előfordulhat, hogy nem élve adófizetői jogukkal végül nem tudják jótékony célra felajánlani az adójuk 1 százalékát, amivel pedig sok civil, illetve egyházi szervezetnek nyújthatnának igazi segítséget.

De van megoldás! Ugyan a visszaküldendő borítékban nem szerepel a felajánláshoz szükséges nyilatkozat, ez könnyen pótolható. A linkre kattintva töltse le a szükséges nyomtatványt, illetve a hozzátartozó kitöltési segédletet:
https://www.nav.gov.hu/data/cms433869/EGYSZA_lap_szja_1+1_.pdf
Kinyomtatás és kitöltést követően csatolja ezt is a személyijövedelemadó-bevallásához, és adja fel postán, vagy jutassa el személyesen a NAV-hoz!

Amennyiben már visszaküldte az adóbevallását, ne csüggedjen, még így sincs semmi veszve! Ugyanis a rendelkező nyilatkozatot május 22-ig lezárt, adóazonosító jelével ellátott, postai borítékban, személyesen vagy postán utólag is eljuttathatja a NAV-hoz!

Ügyfélkapun keresztül, online küldi be SZJA bevallását? Ne hagyja figyelmen kívül, hogy a NAV elektronikusan jóváhagyásra megküldött adóbevallásában eredetileg az 1-1 százalékról történő rendelkezés üresen van hagyva! Ne felejtsenek el nyilatkozni és jótékony célra felajánlani ezeket az összegeket!

Ha nem tudja, kinek ajánlhatná fel egy-egy százalékát, tájékozódjon a NAV oldalán található listákból:

1 % adó felajánlásra jogosult civil szervezetek >>
1 % egyházi adó felajánlásra jogosultak technikai számai >>