2005 óta tagjai vagyunk a világ egyik legnagyobb hálózatának

Az MGI Worldwide független könyvelő, könyvvizsgáló és adótanácsadó cégek globális hálózata 102 országban. 

Az angliai székhelyű MGI Worldwide nemzetközi könyvvizsgáló hálózat és az amerikai székhelyű CPAAI (CPA Associates International) szervezet 2020. január 1-jén egyesült. Így jött létre egy világszerte 251 tagvállalattal rendelkező új szervezet, melynek mi, a BPO is aktív tagjai vagyunk.

TOP20 könyvvizsgáló hálózat

Az MGI Worldwide a világ TOP20 könyvvizsgáló hálózatának egyike egy 2020-as felmérés alapján. Tagvállalatai az egyes országokban a könyvvizsgálati, könyvviteli és adótanácsadói piac meghatározó szereplői.

Az MGI Worldwide tagja a Forum of Firms-nek

A Forum of Firms a világ legnagyobb könyvvizsgáló hálózatait tömörítő szervezet. Tagjai szigorú minőségellenőrzési rendszert kell, hogy működtessenek és képeseknek kell lenniük nemzetközi könyvvizsgálói projektek lebonyolítására.

Könyvvizsgálói hálózatunk születésének a sztorija

1947-ben egy londoni újságban, a Ghánai Kakaó Marketingtanács nevében elhelyezett pályázati felhívásban megjelent egy hirdetés. Olyan könyvvizsgáló cégeket kerestek, akik vállalták Ghánában a Tanács ügyeinek könyvvizsgálatát.

Számos nagy nemzetközi könyvvizsgáló cég adta be pályázatát írásban a Tanácshoz. H. A. Snelling, a londoni Midgley Snelling & Co egyik vezető beosztású könyvvizsgálója úgy vélte, ez egy remek alkalom arra, hogy szakértői praxist hozzon létre Ghánában. Ahelyett, hogy írásban pályázott volna, úgy döntött, a legjobb módja, hogy megnyerje a kinevezést az, ha elutazik Accrába, Ghánába és személyesen bemutatkozik a Kakaó Marketingtanácsnak. Mialatt a Szahara felett repült, a repülőgép lezuhant. Neki azonban sikerült a sivatagon keresztül  visszagyalogolnia és felszállnia egy másik gépre, így végül sikeresen megérkezett.

Ő volt az egyetlen könyvvizsgáló, aki elutazott Ghánába, hogy személyesen jelentkezzen a könyvvizsgálati munkára, amit végül meg is kapott. Ezután Snelling-nek találnia kellett egy olyan megfelelően képesített személyt, akit érdekelt a munka Ghánában, és akivel közösen fel tudja építeni könyvvizsgálói praxisát. Ez az üzleti vállalkozás és a ghánai praxis nagyon sikeresnek bizonyult, így miután a ghánai ügyfélkört sikeresen kiterjesztették Nigériára, egy másik praxist is létre tudtak hozni Lagosban, Nigériában. Éveken keresztül képeztek ki ghánai és nigériai gyakornok tisztviselőket könyvelőkké a Midgley Snelling & Co londoni irodájában.

A nemzetközi kapcsolatok folyamatos bővülésének köszönhetően a Midsnell elnevezést kapta meg a szövetség, ami a Midgley Snelling & Co régi táviratcíméből ered. A szövetség folyamatosan terjeszkedett és 1986-ban, hogy nemzetközi mivoltát is hangsúlyozza, nevét Midsnell International-re változtatta. A név ezután nem sokkal Midsnell Group International-re módosult, majd végül 2000-ben kapta meg az MGI elnevezést.