Fontos év végi határidők

adózási határidőkDecember 20-ig feltöltési kötelezettség:

EVA-soknak, valamint feltöltésre kötelezett társaságoknak (akiknek az előző adóévben meghaladta az árbevételük a 100 millió Ft-ot)
társasági adó
helyi iparűzési adó tekintetében!
December 20-án az feltöltési összeget nem csak bevallani, de elutalni is el kell időben, hogy még aznapi teljesítéssel elmenjen.

Különböző nyereségadózási módok közti váltás gazdaságossági számításait is még idén érdemes megtenni és konzultálni a könyvelővel.
Mi lehet ilyen kérdés, például hogy érdemes-e váltani KATA-ra, KIVA-ra, EVA-ra, vagy azokból kijelentkezni.

Különböző bejelentésekre, mint pl. ingatlan áfa tekintetében és még számos adózási választásra; mikrogazdálkodói beszámoló készítésre vonatkozó nyilatkozattételre most év végéig van lehetőség.
December 31. határidő a cégkapu regisztráció!

A cégkapu regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges, akinek még nincs és ügyvezetőként vagy meghatalmazottként szeretne regisztrálni, ne halogassa az utolsó pillanatra! Személyesen az okmányirodákban tudja megtenni az ügyfélkapus hozzáférést. A cégkapu regisztrációt már online lehet intézni, viszont a meghatalmazottnak a meghatalmazása mellett számos más nyomtatvány csatolnia szükséges, ezért érdemes időben mindenről gondoskodni, hogy a határidőből senki ne csússzon ki.

Még több információ a cégkapuról, regisztrációról >>

 

Új bejelentési kötelezettség!

Gazdasági társaságoknak kötelező bejelenteni a külföldi bankszámla számát:
• 2018.01.01-t követően új külföldi bankszámla nyitás esetén nyitást követő 15 napon belül
• meglévő bankszámla esetén határidő 2018. január 31.
(elmulasztása bírságot von maga után)