Az MGI sikersztori

Az MGI sikersztori

1947-ben egy londoni újságban, a Ghánai Kakaó Marketingtanács nevében elhelyezett pályázati felhívásban megjelent egy hirdetés, amelyben olyan könyvvizsgáló cégeket kerestek, akik vállalták Ghánában a Tanács ügyeinek könyvvizsgálatát.

Számos nagy nemzetközi könyvvizsgáló cég adta be pályázatát írásban a Tanácshoz. H. A. Snelling, a londoni Midgley Snelling & Co egyik vezető beosztású könyvvizsgálója úgy vélte, ez egy remek alkalom arra, hogy szakértői praxist hozzon létre Ghánában. Ahelyett, hogy írásban pályázott volna, úgy döntött, a legjobb módja, hogy megnyerje a kinevezést az, ha elutazik Accrába, Ghánába és személyesen bemutatkozik a Kakaó Marketingtanácsnak. Mialatt a Szahara felett repült, a repülőgép lezuhant, neki azonban sikerült a sivatagon keresztül  visszagyalogolnia és felszállnia egy másik gépre, így végül sikeresen megérkezett.

Ő volt az egyetlen könyvvizsgáló, aki elutazott Ghánába, hogy személyesen jelentkezzen a könyvvizsgálati munkára, amit végül meg is kapott. Ezután Snelling-nek találnia kellett egy olyan megfelelően képesített személyt, akit érdekelt a munka Ghánában, és akivel közösen fel tudja építeni könyvvizsgálói praxisát. Ez az üzleti vállalkozás és a ghánai praxis nagyon sikeresnek bizonyult, így miután a ghánai ügyfélkört sikeresen kiterjesztették Nigériára, egy másik praxist is létre tudtak hozni Lagosban, Nigériában. Éveken keresztül képeztek ki ghánai és nigériai gyakornok tisztviselőket könyvelőkké a Midgley Snelling & Co londoni irodájában.

A nemzetközi kapcsolatok folyamatos bővülésének köszönhetően a Midsnell elnevezést kapta meg a szövetség, ami a Midgley Snelling & Co régi táviratcíméből ered. A szövetség folyamatosan terjeszkedett és 1986-ban, hogy nemzetközi mivoltát is hangsúlyozza, nevét Midsnell International-re változtatta. A név ezután nem sokkal Midsnell Group International-re módosult, majd végül 2000-ben kapta meg az MGI elnevezést.

Napjainkban, az MGI Worldwide független könyvvizsgálók, számviteli szakemberek és tanácsadók szövetsége, több mint 200 irodával a világ 70 országában, felölelve az összes kontinenst.

A BPO Audit Taxnál megalakulásunk óta kerestük a lehetőségét a nemzetközi együttműködésnek. Ennek eredményeképpen találtunk rá az MGI Worldwide nemzetközi szövetségre, melynek 2005 óta vagyunk tagja – Magyarországon egyedüliként.

Szolgáltatásaink: könyvvitel | könyvvizsgálat | adótanácsadás | bérszámfejtés | igazságügyi szakértői szolgáltatások


Amennyiben részletesebben is kíváncsi cégünk szolgáltatásaira vagy személyre szabott ajánlatunkat szeretné kérni, kollégánk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot – forduljon hozzánk bizalommal!