ESG – utunk egy fenntarthatóbb jövő felé

Mindannyiunk felelőssége, hogy egy igazságosabb, fenntarthatóbb jövőt teremtsünk, amiben óriási szerepe van az üzleti életnek.

Az ESG mozaikszó az angol Environment (környezet), Social (társadalom), Governance (vállalat vezetés/irányítás) szavakból ered, ami meghatározza ezen befektetések szempontrendszerét. Társadalmilag felelős pénzügyek vagy zöld pénzügyek néven is említjük.

Célja, hogy a pénz- és tőkepiaci szereplők a fenntarthatóság szempontjából objektíven ítélhessék meg a gazdálkodó szervezetek (cégek, vállalatok, országok) tevékenységét, és így a rövidtávú profitmaximalizáló gondolkodásmódot leváltsa az újfajta, hosszabb távú és etikus profitmaximalizálás. (forrás: wikipedia)

2021 decemberében az MGI Worldwide az első nemzetközi könyvvizsgáló hálózat lett, mely elnyerte az ESGmark® minősítését, melyet olyan szervezetek kapnak, melyek környezetre gyakorolt hatásuk, a társadalmi kérdések kezelése, valamint a felsővezetők tevékenysége és döntési mechanizmusai kapcsán hitelességről tesznek tanúbizonyságot és folyamatos elkötelezettséget mutatnak a pozitív változások iránt.

Független könyvvizsgáló társaságok nemzetközi hálózataként az MGI Worldwide mindig is arra törekedett, hogy támogassa tagjait, akik a tagságon keresztül megtalálják azokat a lehetőségeket, melyekkel növelni és fejleszteni tudják üzleti tevékenységeiket.

Fontosnak tartjuk megmutatni, hogy aktív lépéseket és tudatos erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy felelősségteljesebben és fenntarthatóbban járjunk el az általunk nyújtott támogatásokban és mindabban, amit a tagság részeként teszünk.

Az MGI Worldwide független könyvelő, könyvvizsgáló és adótanácsadó cégek globális hálózata 102 országban. 2005-óta tagjai vagyunk a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló hálózatának.