Evezős versenyen mérette meg magát az MGI-BPO csapata

Hétvégén a Margitszigeten került megrendezésre a Danubius Nemzeti Hajós Egylet szervezésében, a „Hív a Duna – 2021” gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Országos Egyetemi Tízevezős Bajnokság Versenyevezős Regatta, melyen mi is részt vettünk egy kilenc fős csapattal, így volt szerencsém nekem is kipróbálni ezt a sportágat. Ahogy a nevében is szerepel, tízevezős regatta, így tizedik tagnak segítségül kaptuk a szervező egyesület egyik versenyzőjét, aki idén nyáron az ifik között OB 3. helyezést ért el kétpár evezős kategóriában. Rajtunk kívül még sok más baráti társaság, budapesti és vidéki önkormányzatok, cégek, egyetemisták, családi csapatok indultak

A csapatunk balról jobbra Dorián (adó és könyvviteli csoportvezető), Andrea (mid-senior könyvelő), Viktória (könyvviteli munkatárs), László (partner), Noémi (bér és munkaügyi csoportvezető), Ibolya (adó és könyvviteli csoportvezető), Alexandra (junior bérszámfejtő), Kinga (junior könyvelő), Szilvia (partner).

A verseny hetében részt vettünk két reggeli edzésen, ami mindannyiunk számára hasznosnak bizonyult, mert az első edzésnapon kiderült, hogy sokan evezni sem tudtunk addig a napig, de kedves és profi evezősökkel elég hamar megtanultuk az alapokat. A második edzésen már szinkronban eveztünk, versenytempót és rajtot gyakorolva, így míg az első napon magunkon nevetve azt hangoztattuk, hogy a részvétel a fontos, a második alkalommal már előjött a BPO-s versenyszellem, mert rájöttünk, hogy nagyon jó kis csapat vagyunk és megy ez nekünk, majd szombaton elérkezett a megmérettetés. A gyorsított rajtra most nem térnék ki, mert eléggé a szívünkön viseltük, de sajnos még a profi segítségünkkel sem sikerült megcsípni a dobogót, de az élmény, amit az evezés adott, mindent kárpótolt. Hétköznap reggel evezni a Dunán, mikor még ébred a város, valamint kifogni szeptember végén az utolsó nyári napokat, az érzés leírhatatlan. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget és egészen biztosan jövőre cél a dobogó és sokkal-sokkal több edzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem próbálta, egyszer mindenképp próbálja ki!