Field Trip-en járt nálunk az Engame akadémia

Az Engame Akadémia 8. osztálytól egészen 12. osztályosokig foglalkozik diákokkal, délutáni és hétvégi oktatási programokat szervez számukra. Támogatják a diákokat a pályaorientációban, készségeik fejlesztésében, nyelvtanulásukban, vagy külföldi egyetemi felvételükben.

Az Engame Akadémia 2021. október 7-én járt nálunk első alkalommal. Oktatási programjuk egyik fő eleme az úgynevezett Field Trip, ahol a gyermekek pályaorientációját segítve vállalatokat, cégeket látogatnak.

Fontosnak tartjuk ezeket a kezdeményezéseket és örömmel mondtunk igent a felkérésre. Örültünk a lehetőségnek, hiszen így a diákok jobban megismerhetik szakmánkat, a könyvelés, bérszámfejtés, könyvvizsgálati területet és a kollégáink mindennapjait. Mivel szolgáltató cég vagyunk kifejezetten örültünk, hogy kollégáink is nyitottak voltak a lehetőségre és szívesen meséltek a cég tevékenységéről.

A felkérés követően arra gondoltunk, hogy nem egyszerű előadás formájában szeretnénk átadni a diákok számára az ismereteket, hanem egy rövidebb tréninget szervezünk köré.

A tréninget egy gyors bemutatkozó körrel kezdtük, majd a programhoz csatlakozó könyvelő, bérszámfejtő, könyvvizsgáló kollégáink játékos formában meséltek a tanulmányaikról, korábbi tapasztalataikról és hogy miért választották az MGI – BPO-t. Valamint szó volt arról is, hogy jelenleg milyen feladatokon dolgoznak, hogyan telik egy – egy napjuk. Majd a tréning végét egy vicces kvízzel zártuk a szakmánkról, cégünkről.

Természetesen meséltünk arról is, hogy a mostani vírushelyzethez alkalmazkodva, hogyan működünk, illetve milyen változásokat vezettünk be. Valamint arról is, hogy a digitalizációnak köszönhetően az elmúlt években hogyan alakult át a szakmánk.

A program végén pedig a diákok felmerülő kérdéseit válaszoltuk meg. Szerintünk így egy nagyon kerek, jó hangulatú programot sikerült a végére kihoznunk az egészből. Reméljük a diákok is jól érezték magukat és hasznos volt számukra ez a nap.

Az Engame Akadémiával pedig a jövőben is szívesen dolgozunk majd együtt! 😊