Gyakornokok a BPO-nál: Anita

Gyakornokok a BPO-nál: Anita

„A BPO-hoz akartam jönni, mert itt éreztem azt, hogy megtaláltam, amit kerestem.”

Anita az érettségi vizsga után a BGE emberi erőforrások felsőoktatási szakképzésére jelentkezett. 2016 januárjában kezdett nálunk, a BPO AUDIT TAX bérszámfejtési csoportjában. Több helyen szerzett már előzőleg munkatapasztalatot.

Amikor még az elején tartott a kötelező gyakorlatának, már akkor is voltak olyan tapasztalatai amit jó tanácsként megosztana a leendő gyakornokokkal: „Legyen nagyon alapos, figyeljen oda a részletekre, és ha valamit nem tud, akkor mindig kérdezze meg!” Gyakornoki teendői közül legjobban a szabadságok átnézését, a KSH adatszolgáltatást és a dolgozók beléptetését szerette.

bérszámfejtő gyakornok karrierút

A Budapesti Gazdasági Egyetem weboldalán talált rá erre a bérszámfejtési gyakornoki pozícióra, innen került a BPO AUDIT TAX weboldalára, majd e-mailben jelentkezett. „Már a legelején jó érzés volt, hogy gyorsan kaptam választ a jelentkezésemre.”

„Több helyre is jelentkeztem a szakmai gyakorlatom miatt, és a BPO volt a harmadik cég, ahol interjún vehettem részt. A BPO-ról az maradt meg bennem az első személyes találkozásból, hogy barátságos környezet vett körül: amikor a HR-nél jártam az első körös interjúmon, nagyon tetszett a viselkedése, közvetlensége, majd a második körben a szakmai vezető is nagyon szimpatikus volt nekem, ezért – még mielőtt megkaptam volna a konkrét gyakornoki lehetőséget – lemondtam az összes többi folyamatban lévő interjúmat. Ide akartam jönni, mert itt éreztem azt, hogy megtaláltam, amit kerestem.”

Záródolgozatának elkészítésében két kollégától is segítséget kapott, ami megnyugtató érzés volt számára. gyakornoki karrierút bérszámfejtés

Az egyetemi képzésen Anita kedvenc tantárgyai a bér- és munkaügyi elszámolások, illetve a munkajogi alapismeretek voltak. Bérszámfejtő gyakornokként úgy érezte, jobban megismerheti és hasznosíthatja azt, amit az iskolában tanult. „A bérszámfejtési területet izgalmasnak, összetettnek látom, ilyennek is képzeltem.” „Legbüszkébb arra a gyakornoki munkámra vagyok, amelyben akkoriban a családi adókedvezményeket rögzítettem a beérkezett nyilatkozatok alapján.” Ennél a feladatánál is fontos volt az precizitás és hogy határidőre elkészüljön.

„Legjobban az tetszett a BPO gyakornoki programjában, hogy fontos feladatokat is rám bíztak, volt olyan feladatom, ami határidőre kell, hogy elkészüljön.”

Anita szerint az ideális bérszámfejtési gyakornok legyen precíz, türelmes, és jól ossza be az idejét, hogy a határidőket betartva tudjon dolgozni.

Anita kötelező gyakorlati ideje ugyan 14 hétig tartot, de a rugalmas munkaidő-beosztása miatt maradni tudott a BPO-nál. Távolabbi tervei közt gyakornokként az szerepelt, hogy bérszámfejtési asszisztens, később csoportvezető lehessen egyszer.”

Azóta junior bérszámfejtőként már nagyon közel jár tervének megvalósításához.

És hogy a BPO mit jelent számára?

„Családias érzést. Ami nekem nagyon tetszett, hogy már a legelején mindenkinek bemutattak, így gyorsan be tudtam illeszkedni. A bérszámfejtési csoport tagjaival, akikkel több mint 3 éve dolgozunk együtt, már az elejőtől kezdve megvolt az összhang, nagyon támogatók voltak velem.”

Kövess minket Facebook oldalunkon is, hogy értesülj a legfrissebb gyakornoki vagy pályakezdő lehetőségekről a BPO-nál!