Karrier: Csilla sikertörténete

Karrier: Csilla sikertörténete

2003 óta erősíti a BPO csapatát, főiskolai évei alatt könyvelő gyakornokként kezdett az akkoriban 5 fős cégnél.

“Tudom, hogy itt számítanak rám és fontos, amit csinálok.”

Napjainkban – amikor már az tűnhet természetesnek, hogy maximum 2-3 évig dolgozunk egy vállalatnál, sőt ez az időtáv is egyre rövidülni látszik – valódi kuriózumnak számít megismerni egy olyan, old school sikertörténetet, amilyet Bögre Csilla tudhat magáénak. Tizenegy éve dolgozik egy cégnél, méghozzá ott, ahol főiskolás korában gyakornokként kezdett, ez a cég – a BPO – közben nőtt, ahogyan Csilla szokta mondani, együtt nőtt vele. Itt lett gyakornokból könyvelő asszisztens, majd könyvelő és később csoportvezető, napjainkban pedig ügyfélkapcsolati igazgatóként végez felelősségteljes munkát.

Gyerekkorában a reál tantárgyak voltak az erőssége és mindig is könyvelő szeretett volna lenni, ezért már a középiskola választásakor is céltudatosan pénzügyes irányban indult el – pedig édesanyja jobban örült volna, ha a jogi pályához húz és gimnáziumba megy. A szekszárdi szakközépiskola elvégzése után nem volt kétséges, hogy Budapesten szeretne továbbtanulni. A Budapesti Gazdasági Főiskolára jelentkezett első helyen, ahová fel is vették – nagyon szeretett volna gyakorlat orientált képzésen részt venni, ezért választotta a zuglói főiskolát.

A BGF-en a második évet csak nyelvvizsgával lehetett elkezdeni, Csilla előrelátóan meg is szerezte: azért az érettségi utáni nyáron Németországban töltött néhány hetet, hogy megerősítse nyelvtudását. Kinn tartózkodása idején tudta meg a felvételi ponthatárokat és hogy felvették a főiskolára – legbelül nem volt kétsége felőle, de örült neki és annak is, hogy jöhetett Budapestre. A második félévtől kollégista lett, amit jó átlagával érdemelt ki – sok barátot szerzett és úgy emlékszik, hogy voltak nagyon jó bulik is. Legszívesebben a számvitel szigorlatra emlékszik a vizsgái közül, ami nehéz volt, mégis elsőre sikerült neki. Kedvenc tantárgya a vezetői számvitel volt és Dr. Csernyák László analízis óráit is szerette. Az operáció kutatásnak köszönhető tudásának pedig, a mai napig jó hasznát veszi, hiszen Csilla egyik komoly erőssége a jó időbeosztás.

Az egy hónapos gyakorlathoz keresett magának helyet, és remélte, hogy a főiskolához közel talál majd, emiatt is örült, amikor megpillantotta az akkor még Nagy Lajos király úti székhellyel rendelkező BPO-t az Aranyoldalakban. Felhívta telefonon őket és egyeztettek egy személyes találkozót, ahol már megérkezésekor érezte, hogy ő itt fog dolgozni: “Megvan a gyakorlati helyem.” – ez motoszkált benne. Az egy hónapos gyakorlati időt egy ügyfélhez kihelyezve töltötte, majd újra a BPO irodájában dolgozott. A féléves gyakorlati idejét és a diploma írást Kása-Forgács Ágnes (Partner, BPO AUDIT TAX) segítette külső konzulensként. Diploma munkája remekül sikerült, szándékosan egy gyakorlati témát választott magának: egy (kitalált) cég adózását járta körbe az írás, pontosabban hogy milyen adók merülhetnek fel egy éven belül egy magyarországi cégnél.

Legkedvesebb emléke a BPO-nál az első BPO nap, az aquaparkban: szuper hangulat volt és az egyébként is összetartó kollégák, – akikkel gyakran beültek beszélgetni egymással munkaidőn kívül is – ezen a napon felhőtlen szórakozással töltötték az idejüket.

Amire jól esik visszanéznie ma is, hogy sosem volt stresszes a munkahelye – a kollégáival kapcsolatban legalábbis, mert a határidők miatt azért volt része abban is az évek során. Támogató környezetre emlékszik már a kezdetektől: „A megoldás volt a cél mindig, akkor is, ha valaki hibázott, nem pedig a hibás keresése.” Ebben a vállalati környezetben szívesen dolgozott mindig. Inspirálóan hat rá a mai napig, hogy a vezetőknek mindig vannak új ötletei, hogy hogyan lehetne még jobb és milyen új feladatokat lásson el Csilla. Az eddigi munkaköreiben jól érezte magát, ambíciói a mai napig vannak azért: szeretne partner státuszban lenni egyszer. Célkitűzése emellett, hogy az angoltudását fejlessze, és ezáltal jobban bekapcsolódhasson a nemzetközi kapcsolatokba – a BPO 2005 óta az MGI  Worldwide tagja – az évente megrendezendő MGI régiótalálkozón kétszer volt alkalma részt venni és szeretné megismerni a többi ország adózását, emellett szívesen beszélgetne a tagokkal.

Csilla imád szervezni például csoportot, programokat, és riportokat készíteni is, az Excel táblázatok a kedvencei. Egy átlagos napján 8 órára ér be az irodába, ellenőrzi a folyamatban lévő feladatokat, banki mozgásokat, ha pályázatot kell összekészíteni, abban is részt vesz. Ezenkívül közreműködik egyéb céges folyamatokban is: idén nyáron például segített az iroda felújításával kapcsolatos intéznivalókban. Mindemellett 12 cég könyvelését végzi a mai napig is. Hisz benne, hogy a rugalmasság, a feladatkörök jó átszervezése által a legjobbat hozza ki minden kollégából: ha kiderül, hogy kinek mik az erősségei, illetve gyengeségei, akkor ahhoz igazítják a feladatok felosztását.

A work-life balance fontos a számára, és nőként jól tudja, hogy kompromisszumok szükségesek az egyensúly megtartásához: amikor kislányát, Rebekát várta előre megbeszélte a vezetőkkel, hogy meddig szeretne dolgozni és úgy is lett, ahogyan tervezte. Majd kislánya egyéves kora körül visszatért az irodába. Ezzel a megoldással úgy érzi mindenki jól járt, a bölcsödében Rebekának hasonló korú társai lettek, ő pedig örömmel jött vissza. Szerencsésnek vallja magát, mert minden feladatát szereti, ha változtathatna valamin, akkor azt kívánná, hogy angol nyelvtudását a lehető leggyorsabban felpörgethesse. Eddigi feladatai közül az SAP bevezetésére a DECORA-nál a legbüszkébb, ez a munka igazi kihívást jelentett számára.

Hogy mit jelent számára a BPO, Csilla ezt válaszolta: “Nekem nagyon nagy szerencsém van, hogy egyből megtaláltam, amit szeretnék – ők a családom is. Önbizalmat ad, biztonságot, hogy itt dolgozom és tudom, hogy számítanak rám. A BPO könyvvizsgálat, könyvelés, bérszámfejtés és adótanácsadás egy helyen, ezenkívül egy olyan vállalat, amilyen szerintem nincs több Magyarországon: ahol figyelnek a dolgozók egyéni igényeire és adottságaira, így minőségi munkát tudsz végezni, mert kihozzák belőled a maximumot, az erősségeidet.”

Cégünk aktuális nyitott pozícióit a KARRIER menüpont alatt tekintheti meg.

Jelen vagyunk a Facebookon, csatlakozzon közösségünkhöz! 🙂