BPO élménybeszámoló: MGI Talent Meeting 2018. Frankfurt

Éppen ezért az egész napos konferencia során a hangsúly az MGI megismerésén, a networkingen, valamint a kiscsoportos téma feldolgozáson volt, olyan témákban mint VAT, TAX, HR, Marketing és Accounting.

mgi talent meeting bpo karriermgi talent meeting bpo karrier

Szelei Zita – Üzletfejlesztési igazgató – Marketing szekció

Számomra nagyon tartalmas meeting volt. Mivel én már korábban is részt vettem más MGI konferenciákon, nagyon örültem, hogy az ismerős arcokat is üdvözölhettem, így a networking is könnyebben ment az elején.

A legfontosabb benyomásom az volt, hogy tőlünk nyugatabbra mennyivel barátságosabbak és nyitottabbak, pozitív szemléletűbbek az emberek. Ezért szeretek magyarként nemzetközi környezetben lenni, mert a hozzáállásunkat tekintve még van mit tanulnunk, és erre remek lehetőséget adott ez a meeting. A fókuszban a networking, ismerkedés volt, amit a szervezők kreatív játékokkal oldottak meg.

A csoportomban Luxemburg, Málta, Anglia és Svédország képviselte magát, különböző szakmai területekről. Nagyon oldott és vidám légkörben tudtunk együtt dolgozni velük és mindenkivel névjegyet cseréltünk. Nagyon tetszett, hogy mindenkivel sikerült beszélgetnem, és megtudni egymásról pár dolgot. A legkreatívabb feladat az volt, hogy pár csomag legó alkatrészből  meg kellett építenünk az elképzeléseinket, hogy hogyan fog kinézni a jövő meeting room-ja, milyen eszközök, illetve milyen technikák lesznek a jövőben, science fiction jelleggel. Például építettünk egy „organizer robot”-ot, akinek a feladata a meeting megszervezése, kávéfőzés, stb.

A meeting leghasznosabb része a discussion groups volt, amikor 1-1 szakmai területtel kapcsolatban tudtunk egymással tapasztalatokat megosztani. Miután elmondtam a pozÍciómat és a feladataimat, több visszajelzést kaptam, hogy mennyire innovatív a BPO ebben a tekintetben, hogy ekkora hangsúlyt fektet ezekre a feladatokra. Összességében sok hasznos élménnyel lettünk gazdagabbak.

 

bpo karrierKenéz-Garai Zsuzsa – HR generalista – HR szekció

Szakterületeket tekintve színes volt a csapat, volt aki adózás területéről, volt aki jogi területről, volt aki bérszámfejtés területéről érkezett. Kötetlen beszélgetés keretében szót ejtettünk arról, hogy mitől lehetne vonzó a szakma a mai fiatal generáció számára, hogyan motiválhatóak, valamint hogy cégként hogyan tudunk alkalmazkodni a szakmánk technológiai változásaihoz, hogy ez a szolgáltatásban és munkavállalói oldalról is egy minőségi változást hozzon. A HR kiscsoportos beszélgetések témáját tehát átszőtte a konferencia fő vezérfonala, miszerint szakmánk technológia változásaira milyen válaszokat adhat a HR.

Élmény volt megtapasztalni egy ilyen jellegű konferencia hangulatát, az MGI partnerek nyitottságát és érdeklődését. Professzionális, de mégis laza és kötetlen hangulatban volt lehetőségünk kapcsolatokat építeni az MGI-on belül, valamint tudás és tapasztalatok megosztására mindenkinek a saját szakterületén belül kiscsoportos keretek között.

Összességében büszkeség volt látni, hogy a BPO, mint egyedüli magyarországi tag hogyan kapcsolódik az MGI világszintű szakmai közösségéhez, ahol a nemzetközi szintű szakmai kérdésekre, dilemmákra is megoldásokat tudunk kapni.

bpo karrierkönyvelő karrierbpo könyvelő könyvvizsgáló állások pozíciók

Feigl Dávid – Senior könyvelő – Áfa szekció

A Talent Meetingre történő megérkezésünk után különböző asztalokhoz osztottak be minket, ahol minden asztalnak egy témát kellett feldolgozni. A mi csoportunk témája a menedzsment volt. Sokféle elképzelésünk született, hogy vajon hogyan fog kinézni a jövő ezen a területen. Mindenkinek volt ötlete, és mindenkinek az ötletéből beleépítettünk valamit a munkánkba. A feladatok és kávészünetek után jött az ebéd, majd a délutáni program, ahol mindenki az általa korábban választott témájú csoporthoz szegődött. Én az áfa csoportot választottam. Kilencen voltunk ebben a csoportban és úgy gondolom, hogy a napnak ez volt a legjobb része. Szerencsére nem egy ember beszélt, hanem megbeszéltük, hogy milyen szabályai vannak az EU-s ügyfelek közötti tranzakcióknak, illetve hogy milyen speciális szabályok vannak az egyes országokban.

Összefoglalva én jól éreztem magam, és örülök, hogy sok új emberrel találkozhattam. Nagyon tetszett az emberek nyitottsága és az, hogy a kezdeti megilletődöttséget gyorsan feloldotta az ott lévők barátságos hozzáállása. Az angol kommunikációtól féltem talán a legjobban, de szerencsére azzal sem volt semmi gond.

 

BPO karrierNagy Dorián – Senior könyvelő – Könyvelés szekció

A meetingre 9 óra körül érkeztünk, így szerencsére nem kellett korán kelni. A meeting nagy része ismerkedésből állt, így miután az asztaltársaim megérkeztek, rögtön megkezdődtek a bemutatkozások és az ismerekedések, ami az ebéd végéig folyamatosan tartott, köszönhetően a 2 óránként beiktatott kávészüneteknek. A meeting első felében „játékos-beszélgetős” feladatoknak kellett eleget tennünk, miközben jobban megismerkedtünk az MGI szervezettel, a többiekkel, míg a beszélgetések egyre inkább a szakmára és a jövőképre terelődött. Délután én az „accounting” csoportba kerültem, ahol rajtam kívül német, norvég, svéd, lengyel és luxemburgi „kolléga” társaságában beszéltük át a napi folyamatokat, ki milyen jellegű problémákkal találkozik, illetve a szakma jövőképe került főleg előtérbe.

Ami számomra kicsit meglepő volt (pozitív értelemben), hogy a meetingnek végig egy baráti találkozó hangulata volt, mindenki szóba tudott elegyedni az első szembe jövő emberrel, és kellemes el tudott vele csevegni. Illetve, hogy Frankfurt látnivalóira bőven elegendő fél nap 🙂

További információk az MGI Talent Meetingről:

MGI beszámoló >>

MGI European Talent Meeting from MGI Worldwide on Vimeo.