BPO travel blog: MGI Talent Meeting London, ott jártunk

MGI worldwide BPO Audit TaxKillik László, aki amellett, hogy a BPO partnere, egyben az MGI Worldwide nemzetközi felügyelő bizottság európai szekció delegáltja, így gondolkodik erről az évről évre megszervezett találkozóról:

„A Talent Meeting egy kiváló lehetőség a fiatal tehetséges kollégák számára, amelyen nemzetközi kapcsolatrendszert építhetnek, valamint kitekintést nyerhetnek a szakmájukat érintő globális trendekre is, legyen szó: könyvelésről, könyvvizsgálatról, marketingről vagy akár az ügyfél-elköteleződés erősítéséről.
A Talent Meetinget úgy kell elképzelni, mintha egy érett terméssel teli almafa előtt állnának a kollégák, és annyi almát szedhetnek le belőle, amennyit csak akarnak. Rajtuk áll, hogy melyik almákat szedik le, hogy mennyit szednek le, és hogy ezekkel az almákkal mit fognak a jövőben kezdeni. Az biztos, hogy a hasznosítás is sokféle lehet.
Mi, a BPO-nál lehetőségeket adunk a kollégáinknak, hogy olyan tudást, ismereteket és kapcsolati tőkét szerezzenek, ami egyedülálló karriert biztosít számukra.
A BPO sikerének a kulcsa az, hogy kollégáink mennyire élnek ezekkel a lehetőségekkel.”

nemzetközi könyvelő irodanemzetközi könyvelő irodanemzetközi könyvelő iroda

A delegált tehetséges kollégák beszámolója egybe hangzik Killik László véleményével, a meetinget a lehetőségek színes és nemzetközi tárházának látták, ahol nyitott, barátságos légkörben építhették szakmai kapcsolatrendszerüket. Az ő szavaikkal élve:

nemzetközi könyvelő iroda BudapestCzabán Vera – Könyvvizsgáló asszisztens – Audit szekció

„Idén először vehettem részt az MGI Talent Meetingen, ahová a BPO-s csapatunk már a konferencia kezdete előtti délutánon megérkezett, hogy az indító vacsorán részt tudjunk venni. Ez nagyon hasznosnak bizonyult, mert az összejövetel legfontosabb célja a nemzetközi tapasztalatcsere és az MGI hálózatával való ismerkedés volt.

A konferencia során számos külföldi kollégával nyílt alkalmunk beszélgetni szervezett vagy spontán formában. A legérdekesebb számomra az angol munkaszervezés volt, kiderült ugyanis, hogy Angliában a munkatársak könyvelői és könyvvizsgálati munkát is végeznek egyszerre, attól függően, melyikre van több megrendelés éppen.
A szakma legnagyobb kihívásaként egyértelműen a digitalizációt jelöltük meg, sokat beszélgettünk a technológiaváltás nehézségeiről és következményeiről. Az angol kollégák arról számoltak be, hogy a junior kollégák már nem fognak rendesen megtanulni könyvelni, mert csak azt látják, hogy a beszkennelt számlák automatikusan könyvelődnek. A német, svéd és lengyel kollégák inkább az adminisztrációs terheik csökkenésében reménykedtek az új informatikai eszközöknek köszönhetően.

A konferencia jó rálátást adott a szakmánk nemzetközi helyzetére, lehetőségünk volt együtt gondolkodni a jövőről és a lehetséges együttműködésekről. Kifejezetten példaértékűnek találtam, hogy az MGI hálózat kisebb cégeket is összefogásra ösztönöz nemzetközi szinten.”

nemzetközi könyvelő cég BudapestStolmár András – Senior könyvelő – Accounting szekció

„Az MGI Talent meeting központi mozgatórugója a a networking lehetőség volt. Volt, aki már professzionális szinten művelte, mások mint én, inkább gyakorolta. Azaz jókat beszélgetett más szakmabeliekkel Európa minden szegletéből.

Érdekes volt hallani, hogy más országokban mik foglalkoztatják a könyvelőket. Természetesen volt előadás és beszélgetés az automatizációról és a várható változásokról.

Örültem a lehetőségnek, hogy ilyen közegben használhattam az angol nyelvtudásomat, szélesíthettem látókörömet. Egy londoni szabad hétvége pedig ezután már csak hab volt a tortán…”

nemzetközi könyvelő könyvvizsgáló iroda

BPO nemzetközi hálózat meetingKőhegyi Gabriella – Marketing specialista – Customer Engagement szekció

Remek lehetőségnek találtam, hogy idén én is részt vehettem a londoni, fiatal MGI-osoknak szervezett konferencián, és ennek köszönhetően inspiráló és nyitott közegben volt lehetőségem irányítottan és saját érdeklődésem szerint beszélgetni az európai kollégákkal.
A szakmai programok, az interaktív előadások és a networkingben gazdag szünetek mögött végig érződött a nagyon minőségi tervezés és szervezés, ezt is szuper volt megtapasztalni.

Számomra a két nap legmegtérülőbb része az volt, hogy végre személyesen is találkozhattam és megismerkedhettem olyanokkal, akikkel korábban már emaileket váltottam, és velük marketing területén nagyon hasznos tapasztalatcserére, ötletelésre nyílt lehetőségem.

Egyértelmű, hogy nem csak hasznos tudással, sok élménnyel, hanem nyitottabban és a szakmánkra (a cég és saját egyaránt) nagyobb rálátással tértem haza, természetesen csak egy hétvégi angliai kirándulás után.”

nemzetközi könyvelő iroda Budapest

Előző évi MGI Talent Meeting beszámolónk itt érhető el >>