Nemzetközi nőnap

A nemzetközi nőnap kiváló alkalom arra, hogy megünnepeljük azokat a sikereket, amelyeket eddig a nők a nemek közötti egyenlőség területén elértek és egyben szembenézzünk a jövő kihívásaival. 

A legfrissebb adatok alapján a nemek közötti egyenlőség, a társadalmi egyenlőség és az éghajlatváltozás között létfontosságú kapcsolatot van. A nemek közötti egyenlőség nélkül egy fenntarthatóbb jövő elérhetetlen marad. Világszerte a nők jobban függenek a természeti erőforrásoktól, de kevésbé férnek hozzájuk, kevésbé tudnak beleszólni azok elosztásába, mint a férfiak. A nők gyakran aránytalanul nagy felelősséget viselnek az élelem, a víz és az üzemanyag biztosításában családjuk számára. A föld lakossága felének bevonása nélkül nem valószínű, hogy olyan megoldások születnek, amelyek lehetővé teszik egy fenntartható bolygó és a nemek közötti egyenlőséget biztosító jövő kialakítását.* 

Mi az MGI-BPO-nál hiszünk a nemek közötti egyenlőségben, a sokszínűség erejében. Elismerjük és büszkén ünnepeljük kulturális különbségeinket. Ez mindennapi működésünk alapja. 

*https://www.unwomen.org/en