Networking, tudásmegosztás és tapasztalatcsere egy remek nemzetközi szakmai közösségben

Idén negyedik alkalommal február elejére szervezte meg nemzetközi független könyvelő, könyvvizsgáló és adótanácsadó cégekből álló globális hálózatunk az MGI Worldwide with CPAAI Párizsban a szakma legjobbjait összefogó MGI Talent Meeting-et. Tehetséges kollégáink immáron 3. alkalommal képviselték cégünket ezen a rendezvényen.

mgi cpaai talent meeting international allainz

 

A szakmai előadásokban gazdag eseményen a hálózat közel 100 delegáltjának nyílt lehetősége ezen a minőségi és magas színvonalú meeting keretein belül a világ különböző pontjáról érkező tagokkal networkingelni és nemzetközi rálátást, ismereteket szerezni könyvviteli, adózási és könyvvizsgálati témákban.

Bikki Zsuzsanna – Senior könyvelő – Könyvelés szekció

mgi cpaai talent meeting

Nagyon örülök, hogy idén nekem is alkalmam nyílt részt venni az MGI Talent meetingen, hisz már sok jót hallottam róla a kollégáktól. Kicsit aggódtam, hogy meg fogom-e állni a helyem a nemzetközi környezetben, de szerencsére alaptalanul. Nagyon közvetlen, támogató közegben találtam magam a konferencián. A meeting már csütörtök este elkezdődött egy közös vacsorával, így másnap már ismerősként köszönthettünk néhány résztvevőt.

A pénteki nap főként a networkingről szólt, irányított keretek között ismerkedhettünk meg egymással. Az asztalomnál megismerkedtem angol, francia, luxemburgi és finn kollégával, majd a nap folyamán lengyel, cseh, szlovák és belga beszélgetőpartnerem is volt. Eközben érdekes előadások színesítették a napot: országok mutatták be náluk jellemző üzletmenetet, volt szó a technológiai újdonságokról a szakmában, és a MGI jelenéről, jövőképéről. Délután egy szakmai kerekasztal beszélgetésen vitathattuk meg a könyvelés jövőjével kapcsolatos kérdéseket, melyekre együtt kerestünk választ. Nagyon érdekes volt hallani, hogy ki milyen nehézségekkel néz szembe a szakma jövőjét tekintve, és ki milyen megoldásokkal tud segíteni ebben a többieknek.

Úgy érzem, valódi közösségteremtő ereje volt ennek a találkozónak, megmutatta, hogy az MGI szervezete hogyan tudja támogatni akár a napi munkánkat, illetve hogy van kivel együtt gondolkodni a szakmában nemzetközi szinten is.

Ezután a hétvégét Párizsban töltöttük, és igyekeztünk mindent megnézni, amit csak lehetséges két nap alatt. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk mind a Talent meeting folyamán, mind a hétvége alatt.

mgi cpaai magyaráországi tag

 

Csonka Anemzetközi könyvelő könyvvizsgáló cég MGI CPAAI BPOdrienn – Senior Audit asszisztens – Audit szekció

Az a megtiszteltetés ért, hogy idén én képviselhettem másodmagammal a BPO-t a 2020-as MGI Talent Meetingen Párizsban.  A különböző szakmai, illetve networking témákkal kapcsolatos előadások mellett néhány ország vállalkozó szellemű képviselője által tartott prezentációkon keresztül betekintést nyerhettünk az adott ország szakmai sajátosságaiba. Néhány kiragadott téma, a teljesség igénye nélkül: A német kollégáktól hallhattunk az Oktoberfest-en árult perec áfa kulcsa körüli adózási vitáról, illetve arról, hogy közel 200 adótörvénnyel rendelkeznek. A bolgároknál nagyon alacsonyak az adókulcsok, a svédeknél pedig nincsenek jegesmedvék, viszont nekik köszönhetjük az IKEA-t. 🙂 Az angolok egyik témája pedig a Brexit import-export hatásai voltak.

A különböző országokat és képviselőiket nem csak az általuk tartott prezentáción, hanem személyes, rapid csevegéseken keresztül is lehetőség nyílt megismerni. Én személy szerint több mint 10 emberrel beszélgettem közvetlenül kettesben, valamint az auditos kerekasztalnál egy kisebb csoportban szakterületünkkel kapcsolatos eszmecserét folytattunk.

Az egész napos meeting egy szempillantás alatt elröppent, a hétvégét pedig még Párizsban töltöttük városnézéssel. A Talent Meetingen való részvétel rendkívül inspiráló volt, szuper érzés új emberekkel megismerkedni, új ismereteket szerezni, szélesíteni a látókört. Nem utolsó sorban az angol nyelvi készségek gyakorlására is remek lehetőség, sokkal magabiztosabb lett a beszédem a meeting óta, amit már azóta lehetőségem is volt kamatoztatni a munkám során. Összefoglalásként annyit tudok elmondani, hogy remekül éreztem magam, és örülök, hogy részt vehettem a Talent Meetingen és mindenkinek csak ajánlani tudom!

MGI CPAAI magyarországi tag

Killik László, BPO Partnerünk, szerint azért fontos, hogy kollégáink minden évben a BPO-t képviselve részt vegyenek ezen az eseményen, mert „a Talent Meeting egy kiváló lehetőség a fiatal tehetséges kollégák számára, amelyen nemzetközi kapcsolatrendszert építhetnek, valamint kitekintést nyerhetnek a szakmájukat érintő globális trendekre is, legyen szó: könyvelésről, könyvvizsgálatról, marketingről vagy akár az ügyfél-elköteleződés erősítéséről. Mi, a BPO-nál lehetőségeket adunk a kollégáinknak, hogy olyan tudást, ismereteket és kapcsolati tőkét szerezzenek, ami egyedülálló karriert biztosít számukra.”